Cadeautips: onze persoonlijke favorieten

Als cadeaus zijn vaak precies die dingen geschikt, die men zelf geweldig vindt. Tenslotte is ook voor de ontvanger uitsluitend het beste goed genoeg. Iets origineels, beproefds, fraais - en handigs!
Geheel onder dit motto verraden u hier supermagnete-medewerkers hun magnetische favorieten.
Nog meer tips voor fraaie cadeaus vindt u in de rubriek Cadeautips.

Cadeautips 2017


Zubits®
Chantal Pichler, klantadvies
"Nooit meer je veters knopen? Dat gaat dankzij Zubits®! Slechts 1 keer inrijgen, daarna sluiten de magneten uw schoen veilig en betrouwbaar. Met de verschillende groottes en kleuren vindt u voor elke schoen de juiste sluiting.
Zubits® zijn een practisch cadeau voor iedereen, die zijn veters niet wil of kan strikken.
Bovendien vind ik het veel leuker iets cadeau te doen, dat niet gewoon op een gegeven moment alleen nog maar rondslingert en stof verzamelt, maar dat werkelijk nuttig is."
Intelligente klei 'Camo'
Gabriel Welsche, informatica
"DE cadeautip voor kinderen: Intelligente klei. Mijn kinderen hebben deze speciale klei een tijdje terug al gekregen. Daarom weet ik uit mijn eigen ervaring, hoe de kleintjes door deze massa worden gefascineerd. Je kunt de klei uit elkaar trekken, er een bal van maken (die dan ook echt stuitert!), scheuren enz.
Als ouders is men blij, dat deze klei niet plakt en niet uitdroogt. Ook als volwassene speelt men er graag mee - vooral omdat er telkens weer nieuwe soorten bijkomen: ferromagnetische, in het donker lichtgevende, doorzichtige, ..."
Pannenonderzetter Lieverheersbeestje
Isabelle Roten, klantadvies
"Koken is niet altijd leuk en is soms gewoon ook een saaie plicht. Dan is het heel prettig, wanneer men een vrolijke foto of zo een lieveheersbeestje in de keuken heeft. Vanwege de ingebouwde magneten blijft het beestje aan mijn koelkast hangen. Zo hebben we niet alleen een leuke versiering, maar ook de onderzetter altijd klaar voor het grijpen - zo praktisch! En nog een nuttig effect: Wanneer men de pot optilit, blijft de onderzetter er aan «vastkleven».
Ook omdat lieveheersbeestjes geluk brengen is het naar mijn idee een perfect cadeau ."
Whiteboardverf
Stephan Kirsch, leider online-marketing
"Een geniaal cadeau voor alle creatievelingen, visionairen en natuurlijk families met kinderen. Met de whiteboardverf kan elke wand resp. elk oppervlak in een reusachtige tekenbord worden omgetoverd.
Niet alleen kinderen zullen het geweldig vinden, wanneer je je creativiteit de vrije loop kunt laten en de wanden met bonte kleuren kunt voltekenen. Gecombineerd met een grondlaag van magneetverf kunnen ook nog doodeenvoudig magneten in het kunstwerk of in het visionaire strategische concept worden geïntegreerd.
Kortom: het must have-cadeau voor groot en klein."
Magneetbord Boom
Conny Röösli, leiding klantadvies
"Ik doe het liefste dingen cadeau, die mijzelf ook goed bevallen. Dit boom-magneetbord valt bij mij zeer in de smaak en vooral herinnert het mij aan het bos, waar ik gewoon enorm van houd.
Het bijzondere eraan is, dat je dit magneetbord als variant op een muurbevestiging ook met een houten sokkel kunt opstellen. Zo heb je een ongebruikelijk decoratief object, dat er bijv. ook op je bureau heel goed uitziet.
Natuurlijk, het biedt niet eindeloos veel plek, maar voor al hetgene, dat meteen voor het grijpen moet zijn zoals bijv. to do-lijstjes of mijn lievelingsoorbellen is het ruim voldoende.
Magnetische handschoen
Nico Meili, leiding inkoop
"Gelukkig zijn mijn vader en mijn zwager hobbyhandwerkers: Zo heb ik nooit problemen, om hen iets cadeau te doen, dat tegelijkertijd praktisch is en hun plezier doet.
In onze categorie «werkplaats» hebben we vele coole gadgets, die hier bij uitstek geschikt voor zijn. Bijvoorbeeld deze werkhandschoenen, waar op de handrug een magneet is ingenaaid. Zo moeten de ontvangers van dit cadeau tijdens het klussen nooit meer naar spijkers, schroeven en co. zoeken."

Cadeautips 2016


Tangramkubus
Pablo Schläpfer, leiding informatica
"Ook al is de tangram-kubus goed geschikt voor kinderen, hij is geenszins alleen voor hen interessant. Met de challenge-kaarten in de set kan men verschillende vormen nabouwen. Dat is echter helemaal niet zo makkelijk als het er op de eerste blik uitziet. Een beetje het ruimtelijk voorstellingsvermogen te trainen schaadt ook een volwassene zeker niet!
Dus is dit 3D-tangram een cadeau voor mensen van elke leeftijd, maar in het bijzonder voor liefhebbers van Rubik's Cube en andere logica-spelletjes."

Fotolijstje 'Double Frame'
Anja Rosebrock, klantadvies
"Of het nu om uw vakantieherinneringen of een foto van uw geliefde huisdier gaat - in deze fotolijst komt elke foto super tot zijn recht. Hij integreet zich elegant maar ook zeer bescheiden in mijn huiselijke omgeving. De foto van mijn kater Diego siert momenteel mijn bureau bij supermagnete.
En last but not least mijn cadeautip: Foto van uzelf erin doen, mooi inpakken en dierbare mensen zoals uw partner of ouders cadeau doen!"

Magneetbord leisteen
Susanne Gerschwiler, klantadvies
"Wanneer men het leistenen magneetbord in de hand neemt, dan merkt men meteen dat het om een hoogwaardig product gaat. Het is zowel edel als ook rustiek, een erg interessante mengeling!
Met zo'n tijdloos voorwerp als cadeau kan men er nooit naast zitten. Bevestigt u toch een foto van uzelf en de ontvanger van het cadeau op het bord - dat zorgt nog voor een persoonlijk tintje."

Grote bierboom
Cora Egli, Content Manager / Online-Marketing
"Als Geek Girl hou ik niet zo van decoratieve hartmagneetjes, fotokoorden enz., maar meer van producten met nerd-factor. Ik had me er daarom persoonlijk voor sterk gemaakt, dat de grappige Bierboom XL in ons sortiment belandt. Vanzelfsprekend staat er ook eentje bij mij thuis en zorgt regelmatig voor verbazing. Ik verzamele daaraan bijzondere kroonkurken uit de hele wereld - mijn bescheiden biijdrage aan de interieurdecoratie :-)"

Kerstballen
Karin Rudolph, klantadviseuse
"Deze zwarte kerstballen ga ik voor mijn eigen kerstboom kopen. Men kan hierbij zelf creatief zijn, de kleur is weer eens wat anders en ze zijn super veelzijdig te gebruiken. Als naamkaartje voor cadeaus, als plaatskaartjes aan de feesttafel, aan een mooie deurkrans ... door de individuele opschriften kan men ze in de adventstijd eigenlijk overal inzetten.
P.S. Wanneer men toch wat meer kleur wil hebben, kan men ook het kleurkrijt van de buurkinderen uitlenen en daarmee op de ballen tekenen."

'Forever T1'
Steeve Christen, webontwikkelaar
"Waarom niet een keer een legendarisch voertuig als pennenbakje?!
Niet alleen kunnen we met het Volkswagenbusje wegreizen, nee, men kan er ook zijn smartphone in opbergen en hij houdt ook, dankzij de magnetische voorkant, alle paperclips vast.
Doe uw vrienden en kennissen een plezier en geef hen dit prachtige busje om hun werktafel te verfraaien."

Cadeautips 2015


Set magnetische houten blokjes
Martina Birchler, plvv. leiding klantendienst
"Ik weet precies, wie ik de set houten kubusjes cadeau doe! Mijn 8-jarig petekind, dat bevalt hem beslist. Hout is een leuk materiaal en de kubus heeft iets tijdloos, waaraan men lang plezier kan hebben en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.
Nu is echter nog de vraag: Wat geef k mijn andere vier petekinderen cadeau? Maar in onze categorie 'Cadeauideeën' vind ik zeker voor elk wat passends."

Sleutelhouder 8-bit hand
Jan Lohmer, webontwikkelaar
"Vrouwen zouden de sleutelhouder in de vorm van de cult 8-bit-hand bijvoorbeeld hun vriend cadeau kunnen doen.
Hij is perfect passend voor nerds en techniekfreaks. En is ideaal voor mensen, die anders altijd hun sleutel moeten zoeken ... deze sleutelhouder wens ik me voor mijzelf!"

Magneetbord 'kat'
Ulrike Isak & Ursula Grundler, klantenadvisering
"Als kattenbezitter wil men in de woning graag ook zijn enthousiasme over deze fascinerende dieren laten zien. Het stalen magneetbord in de vorm van een kat is daarom een must voor elke kattenliefhebber - om het even of thuis wel of niet een echte kat voorhanden is.
De speelse vorm van het bord is ook als gewone wanddecoratie geschikt en maakt het tot een perfecte kerstcadeau voor kinderen."

Fanvin voor de auto
Gino Doll, klantenadvisering
"De fanvin ga ik aan mijn voetbalminnende vrienden cadeau doen. Hij ziet er aan de auto sportief uit en is een goed alternatief voor de hawaiikettingen en 'handschoenen' die men normaal gesproken over de terugkijkspiegels van de auto aanbrengt.
En het hoeft ook niet altijd voetbal te zijn, men kan ze natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruiken - waarom niet bij een binationale bruiloft de stretchlimousine met de vinnen van beide landen versieren?!"

Magnetische houten vazen
Piera Forleo, klantenadvisering
"Deze unieke houten vazen zijn enig in hun soort, echte unica, en hebben een schappelijke prijs-kwaliteitverhouding.
Het bste aan het product: vanwege de ingebouwde magneet en een metalen plaatje als tegenstuk staat de vaas stevig op elk tafelkleed. Zo overleeft hij ook elk familiefeest!
Deze vazen zijn stijlvol, tijdloos en super, wanneer men iemand verrassen of een cadeau geven wil."

Honingraatvormig magneetbord
Sandra Atanasio, klantenadvisering
"Mij bevalt de kleur en de elegante vorm van het magneetord, het geeft bijna de indruk van een schilderij en zou goed in een moderne woonkamer passen. Ik ga mijn vriend het bord cadeau doen ... of misschien zelfs twee! Een in koper en een in zilver. Het ziet er zeker goed uit, ze samen lichtjes verschoven aan de muur te hangen. Bijna al als een kunstwerk."

Messenblok Pentagon
Hans Schoor, klantenadvisering
"Dit messenblok is een geweldig geschenk voor mijn vader. Hij is hobbykok en zal er blij mee zijn, dat de messen zo altijd klaar voor het grijpen staan. Bovendien ontziet deze manier van bewaren de goede messen, want in de la gaan ze - zoals bekend - eigenlijk kapot.
Het blok is in twee houtsoorten verkrijgbaar, maar in notenhout bevalt het me bijzonder goed ... dat zou eigenlijk ook goed in mijn eigen keuken passen!"

Leisteen magneetbord
Andrea Blöchlinger, klantadvies
"Mij bevalt dit leisteen magneetbord: Het is met zijn speciale oppervlaktestructuur buitengewoon en edel tegelijk. Wanneer ik nog plaats zou hebben, zou ik ze ook thuis ophangen. In plaats daarvan heeft een van mijn vrienden er onlangs twee van gekocht en naast elkaar opgehangen. Hij is enthousiast: Ze voldoen prima en zien er bovendien nog goed uit!
Het leistenen magneetbord is het ideale cadeau voor de gehele familiekring. De meeste mensen vinden het bord zowel visueel als practisch aantrekkelijk, maar vrijwel niemand heeft er een thuis.

Cadeautips 2014


MadagasCar auto's en vliegtuigen
Sylvia Hegelbach, office manager
"Juist bij kerstcadeaus is het mooi, wanneer men met de aankoop een goed doel ondersteunt. Bij de MadagasCar auto's en vliegtuigen gaat onze complete winst als donatie aan een kinderhulporganisatie op Madagascar.
Maar het bevalt me ook, dat de blikken decomagneten alle unica sind. Bovendien ziet men, dat ze met veel liefde voor de details werden vervaardigd.
De kleine auto's en vliegtuigen zijn een goede blikvang aan de koelkast en natuurlijk een prachtig cadeau voor oldtimer-fans."

Intelligente Klei
Fabio Papa, klantadvies
"Met de magnetische intelligente klei kan men grappige dingen doen. Hij is veel veelzijdiger te gebruiken dan normale klei. En aangezien hij niet uitdroogt heeft men er ook langer plezier van.
Het beste aan deze klei vind ik, dat hij niet giftig en daarom voor kinderen geschikt is. Ik heb een vierjarige dochter en ze zal van mij de intelligente klei cadeau krijgen. Een cadeau, waarmee wij allebei graag mee in de weer zullen zijn. Dat betekent dan meteen dubbele pret!"

Glazen magneetbord
Keiko Saile, fotografe
"Het glazen magneetbord geef ik deze kerst zelfs drie keer cadeau, in drie verschillende kleuren.
Het liefste zou ik er mezelf ook nog een cadeau doen. De borden kunnen van magneten worden voorzien, maar men kan er ook op tekenen. Dat vind ik leuk - en hopelijk ook de ontvangers van het cadeau!

Memohouder Felix, Hippo, Kroko en Piggy
Marianne Gerhard, klantenadvisering
"De schattige diertjes zijn mijn absolute favorieten.
Ik heb er thuis altijd een paar van in voorraad, want ze zijn perfect geschikt als klein, spontaan meebrengsel. En met een tegoedbon in hun buik veranderen ze zich in een in alle situaties passend cadeau."

Macho-set
Fausto Colombo, klantenadvisering
"Omdat de Machoset me zo bevalt, heb ik hem tot nu toe al twee keer cadeau gedaan. Mijn vader heeft hem afgelopen Kerst gekregen: Hij begon er meteen mee te spelen en vergat daarbij alles om zich heen.
Het was mooi om te zien, dat het bij hem in de smaak viel.
De Machoset was het beste cadeau van de avond: ongebruikelijk en origineel!"

Decoratieve magneet Diamond Heart
Janine Stahn, klantenadvisering
"De fonkelende Swaroviski steentjes verlenen deze decoratieve magneten een zeer chique uitstraling en passen goed bij de Kersttijd. Voor echte Kerstfans hebben we zelfs een versie met stermotief - perfect om kerstkaarten aan de koelkast op te hangen. Mijn tip: Op een donkere achtergrond komen de Diamond magneten bijzonder fraai tot hun recht.
Omdat vrouwen dol zijn op glitter, is het een fraai geschenk voor je zus, vriendin of moeder."

Dialev
Matthias Ackermann, bezitter
"Magneten oefenen niet altijd aantrekkingskracht uit! Op grafiet bijvoorbeeld werken magneten afstotend. En wel zo sterk, dat het kleine grafieten plaatje opstijgt en in de lucht blijft zweven. Een natuurkundig fenomeen met de naam "diamagnetisme" houdt het kleine plaatje een paar millimeter hoog stabiel aan het zweven.
Mijn cadeautip is daarom de DIALEV. Hij bevat dit fascinerende experiment in compacte vorm in een massief houten doosje, dat magnetisch sluit. Een mooie cadeauverpakking en een verklarende brochure zitten er ook al bij."

Bierboom
Yann Gaillard, inkoop
"Kerst en glühwein? Natuurlijk. Maar heeft u al eens een keer in de winter gegrild? Nodigt u toch een paar jong gebleven vrienden uit en probeert u het. Buiten op het balkon zorgt de gril voor warmte, binnen lokken koud bier en vrolijk kroonkurken-afstandswerpen aan de bierboom. Proost!"