Video's met supermagneten

Hier een keus uit magneetvideos van ons supermagneteCOM YouTube kanaal.
Wilt u geen verdere video's van ons mislopen?
Inhoudsopgave

Ask Fausto

Wij gaan een stap verder en verstrekken u deze magneetkennis niet alleen droog in schriftelijke vorm, maar ook op aanschouwelijke wijze: In een nieuwe videoserie op YouTube gaan wij uw vragen rondom magneten en magnetisme behandelen.

Magneetvelden zichtbaar maken

De tweede aflevering van Ask Fausto houdt zich bezig met de vraag "Hoe kan ik magneetvelden zichtbaar maken?". In de video laat Fausto verschillende mogelijkheden zien, hoe men magneetvelden en magnetische veldlijnen zichtbaar kan maken.

Sterke magneten van elkaar nemen

Sterke neodymium magneten weer van elkaar te halen is helemaal niet zo eenvoudig! In de eerste aflevering van "Ask Fausto" laat Fausto daarom op humoristische manier zien, hoe men daarbij moet handelen - en juist hoe niet!

Magneetscheider zelf bouwen

Een stap-voor-stap handleiding inclusief gratis pdf-bestand met gedetailleerde bouwhandleiding voor een magneetscheider vindt u in onze klantentoepassing.

The Power of Magnets

Een niet geheel alledaagse vraag: Kan eén enkele supermagneet eén of zelfs twee mensen optillen? Ja, eentje kan dat: De reuzenmagneet MONOLIET! Hoe het tot dit indrukwekkende experiment kwam, toont onze video op hoogst amusante wijze (inkl. outtakes).

Will it Smash?

Onder de naam "Will it Smash?" hebben wij diverse films gemaakt van botsingen tussen grote neodymium magneten met ertussen geplaatste voorwerpen als deerniswekkende "slachtoffers". Zo vaak mogelijk gebruiken wij hierbij een hogesnelheidscamera, om u de vliegensvlugge botsingen in slow motion te kunnen laten zien.

MONOLITETEN tegen de rest der wereld

Onze sterkste blokmagneet, MONOLIET geheten, heeft een houdkracht van 200 kg. Om deze geweldige kracht beter voorstelbaar te maken, lieten wij alle mogelijke voorwerpen tussen twee MONOLIETEN kapot slaan. Het resultaat mag gezien worden:

KOLOSSEN versus tube mosterd

Onze KOLOSSEN zijn met een houdkracht van 60 kg heel behoorlijk heftig. In deze video verdrukken ze een volle tube mosterd - de hieruit voortkomende smeerboel was ook voor ons een verrassing. En de twee kolossen kregen we daarna alleen met mannelijke hulp weer van elkaar.

Blok 30 x 30 mm versus Willisauer Ringli

Het kompakte blok Q-30-30-15-N heeft een houdkracht van 35 kg. Twee van deze blokken zijn in staat tot 5 Willisauer Ringli (een knalharde Zwitserse koekjessoort) veel schade te berokkenen.

Blok 30x30 mm versus koekje, tomaat en wortel

Twee blokmagneten Q-30-30-15-N vernietigen een Orio-koekje en een kerstomaat en verwonden een wortel.

supermagnetische producten

Dialev - Levitatie van grafiet

De DIALEV bestaat uit een plaatje grafiet, dat permanent ca. 1 mm boven vier sterke neodymium magneten zweeft. Dat dat werkelijk functioneert, bewijst deze video:

Ferrofluid - de magnetische vloeistof

Ferrofluid is een vloeistof, die piepkleine ferromagnetische deeltjes bevat. Hij reageert zeer sterk op magnetische velden en kan daarom voor spannende en fraaie experimenten worden gebruikt.

Magnetische klei

De intelligente magnetische klei kan naar believen worden vervormd, stuit als een rubber balletje en reageert sterk op magneten, zoals de video bewijst:

De eenvoudigste trein ter wereld

Batterijen, koperdraad en Scheibenmagnete zijn genoeg om een super eenvoudige electrische trein te bouwen. Alle details in onze klantentoepassing: Het eenvoudigste treintje ter wereld