• Veel positieve waarderingen
  • Meer dan 35 milj. magneten op voorraad

Neodymium magneten: Die met de superkrachten

Neodymium magneten staan ook als supermagneten bekend - en dat met recht. Aangezien ze zelfs bij de kleinste afmetingen verbazingwekkende krachten hebben, behoren ze to de sterkste permanente magneten ter wereld. Het magnetische materiaal van onze supersterke magneten is een legering van neodymium, ijzer en borium (NdFeB). Neodymium magneten worden op de meest uiteenlopende gebieden gebruikt. Van meubelbouw, lichtsystemen, kunststof techniek, verpakkingen tot en met modelbouw. Ons magazijn omvat 35 miljoen magneten, zo kunnen wij zelfs grote bestelhoeveelheden te allen tijde direct uit voorraad leveren. Met onze 17 jaar ervaring zijn wij uw specialist voor neodymium magneten. De voordelen van neodymium magneten in een oogopslag:
  • Supersterke houdkracht
  • Geschikt bij beperkte ruimte (miniaturisering)
  • Al de kleinste neodymium magneten zijn net zo sterk als grotere traditionele magneten
Schijfmagneten
Tot 140 kg houdkracht
Staafmagneten
3-100 mm lang
Blokmagneten
Tot 200 kg houdkracht
Kubusmagneten
Van 1-12 mm
Kogelmagneten
Tot 40 mm doorsnede
Ringmagneten
Tot 120 kg houdkracht
Konische magneten
Geraffineerde kantoormagneten
Watervaste magneten
Ommantelde sterke magneten
Zelfklevende magneten
Schijven en blokken
Magneten om te schroeven
Rond en vierkant
Innaaibare magneten
Ideaal voor kleding en stoffen
Magneetsets
Voordeliger als set

Neodymium supermagneten: de sterkste ter wereld

Velen onder u vragen zich misschien af: Wat maakt een neodymium magneet tot een supermagneet? En: Is voor mijn project een voordeligere ferriet magneet niet voldoende? Door de speciale verbinding NdFeB (neodymium-ijzer-boor) wordt een grote houdkracht al bij kleine afmetingen bereikt. Daardoor zijn bij een gelijk volume ferriet magneten beduidend zwakker. Wij adviseren u supermagneten te kopen, wanneer u een kleine, lichte magneet of juist een grote, extra sterke magneet nodig heeft. In het assortiment van onze online shop vindt u de ideale magneet voor uw project: Van mini magneten tot ultrasterke neodymium magneten. Aangezien neodymium tot de zeldzame aard-metalen behoort zijn neodymium magneten iets duurder dan gebruikelijke ferriet magneten. De supermagneten staan daarom ook als zeldzame-aarden magneten bekend.
Een ferriet magneet raden wij u aan bij:
  • Gebruik buiten
  • Hoge temperaturen boven de 80 °C
Voor het gebruik buiten hebben wij in ons sortiment ook enige met rubber ommantelde supermagneten. Verder nog in onze shop: Zelfklevende neodymium magneten bijv. als sluitingen van papieren en kartonnen artikelen, voor naamkaartjes en om mee te knutselen.

Een paar "sterke" feiten over onze supermagneten:
  • De sterkste ringmagneet: ideaal, om ferromagnetische voorwerpen op te "vissen". Bijvoorbeeld trekt hij met gemak uw fiets uit de rivier.
  • Onze zogenaamde "magneet des doods": een compacte blokmagneet met een houdkracht van 100 kg.
  • De sterkste blokmagneet in onze webshop: de blokmagneet MONOLIET met een sterkte van ca. 200 kg.
Vóor het gebruik van onze supermagneten leest u alstublieft de Waarschuwingen voor neodymium magneten om gevaren en verwondingen te vermijden.

Nadere informatie over neodymium magneten

Met onze handige houdkrachttool kunt u gratis houdkrachtberekeningen voor een groot aantal neodymium magneten doorvoeren. In onze veelgestelde vragen hebben wij bovendien getallen en feiten over neodymium magneten voor u verzameld. Zo kunt u hier te weten komen, wat de betitelingen N42, N45 of N52 betekenen. Ook leert u daar meer over de aanbevolen veiligheidsafstanden tussen magneten en andere voorwerpen.