• Meer dan 35 milj. magneten op voorraad
  • Veel positieve waarderingen

Potmagneten - Magneetsystemen met supersterke houdkracht

Sterk, compact en flexibel te gebruiken. Dat zijn de kwaliteitskenmerken van onze neodymium potmagneten. Deze zijn geschikt als platte magneten om in te lijmen, magnetische voeten, voor bevestigingen in out door toepassingen en voor vele verdere gebruiksmogelijkheden. Daarbij bieden wij u veel verschillende uitvoeringen aan - van potmagneet met verzonken gat via magneetvoetje met schroefdraad tot magneetsystemen met rubber coating en platte hard-ferriet magneten. Bovendien kunt u bij supermagnete rechthoekige en vierkante stripvormige plafond- en displaymagneten van neodymium of ferriet in verschillende varianten bestellen. Zo kunt altijd de voor uw doelstellingen passende producten uitkiezen.
Opgelet alstublieft: De volledige houdkracht wordt dan bereikt, wanneer het ferromagnetische tegenstuk glad en dik genoeg is en wanneer de potmagneet direct en over zijn volledig oppervlak aansluit.
Potmagneten met verzonken gat om te schroeven
Om met een schroef met verzonken kop te bevestigen
Stripvormige magneten met verzonken gat(en)
Om met een verzonken gat-schroef te bevestigen
Potmagneet met cilindrisch gat om te schroeven
Om met een normale schroef te bevestigen
Cilindrische neodymium potmagneten
In verschillende uitvoeringen
Magneethaken vernikkeld & gekleurd
Haakmagneten om voorwerpen op te hangen
Oogmagneten vernikkeld & wit
Magneten met oog om voorwerpen te bevestigen
Potmagneten met draadbus
In het schroefdraad kunnen haken, ogen etc. worden vastgeschroefd
Potmagneten met draadstift
Magneten in stalen pot met draadstift
Potmagneten om te lijmen
Platte potmagneten om vast te lijmen i.p.v. te schroeven

Potmagneten met inwendig schroefdraad
Kunnen aan voorwerpen met uitwendig schroefdraad worden vastgeschroefd

Potmagneten met rubber coating
Beschermen tere oppervlakken tegen krassen

Passend toebehoren voor potmagneten

Schroeven & moeren
Toebehoren voor onze potmagneten
Haken & oogringen
Om in potmagneten te schroeven
Grepen
Ideaal voor onze potmagneten en busmagneten
Zelfklevende metalen schijfjes
Worden op gladde oppervlakken geplakt
Rubber kapjes & rubber schijfjes
Bescherming tegen het wegglijden en tegen het verkrassen van kwetsbare oppervlakken

Eigenschappen van platte potmagneten

Bij deze bijzondere producten gaat het om een magneetsysteem, dat uit een permanente magneet - nauwkeuriger gezegd een neodymium magneet - en een stalen pot of een stalen rail bestaat. Vanwege de legering neodymium-ijzer-boor beschikken de platte potmagneten over magnetische superkrachten en bereiken al bij een klein formaat resp. een platte bouwvorm een grote houdkracht. Aangezien de magneten in de stalen pot zijn gevat, worden hun krachten geconcentreerd naar het houdvlak geleid, wanneer ze hiermee in direct contact zijn. Daaruit resulteert een bijzonder hoge magnetische houdkracht. Met potmagneten kunt u daarom bevestigingsoplossingen vinden, die heel stevig vast blijven zitten en tegelijkertijd door hun platte vorm onopvallend zijn. De meeste potmagneten zijn rond, er bestaan echter ook rechthoekige en vierkante magneetsystemen.

Bijzonderheden en tips

  • Om de magneet te beschermen en om de maximale houdkracht te garanderen mag de magneet niet boven de rand van de pot uitsteken. In de praktijk wordt de magneet licht verzonken in de pot ingebouwd. De kleine afstand kan van magneet tot magneet variëren; de in de webshop aangegeven houdkracht wordt echter gegarandeerd bereikt.
  • De aangegeven houdkracht is altijd in een rechte hoek t.o.v. de ondergrond gemeten. Aan de wand kan de platte magneet vanwege de optredende schuifkracht duidelijk minder worden belast dan aan het plafond. Bij een in rubber gevat magneetsysteem is de houdkracht in de afschuifrichting duidelijk groter, omdat deze door extra wrijving wordt verhoogd. Daar staat tegenover dat de belastbaarheid in de trekrichting licht verminderd is.
  • Al naar gelang het gebruiksdoeleinde zijn er verschillende mogelijkheden voor de montage: Neodymium potmagneten met gat, schroefdraad (inwendig/uitwendig) of draadeinde (magneetvoet) of platte magneten om in te lijmen.
  • Ideale tegenstukken voor potmagneten zijn eenvoudige metalen schijfjes met verzonken gat, die wij eveneens in onze webshop aanbieden. Die kunt u met een verzonken kop-schroef op niet-magnetische oppervlakken zoals bijvoorbeeld hout, kunststof of gipskarton aanbrengen.
  • Voor de bescherming van tere oppervlakken tegen krassen raden wij u producten met rubber mantel aan. In plaats daarvan kunt u bij ons ook losse rubber doppen in verschillende varianten kopen.
  • U vindt bij ons in de webshop diverse haken en ogen, die u in een magneetvoet kunt schroeven of die als vervanging bij oogmagneten kunnen worden gebruikt.
  • Platte neodymium potmagneten zijn alleen voor indoor gebruik geschikt. Voor buitengebruik raden wij u onze roestvrije ferriet potmagneten aan.
  • Op het hechtvlak bevindt zich bij alle producten dezelfde pool. Daardoor kunnen ze niet direct op elkaar worden geplaatst, maar rangschikken ze zich stabiel naast elkaar.
Verdere bijzonderheden en detailinformatie vindt u verzameld in de FAQ over potmagneten.

Toepassingsgebieden van potmagneten

Veelzijdig gebruik in de industrie: Met behulp van de sterke neodymium magneten kunt u in de installatiebouw, interieurbouw, stand- & winkelbouw, keuken- en meubelbouw eenvoudige, stabiele en flexibele bevestigingsoplossingen realiseren.
Daarenboven kunt u potmagneten in het huishouden, voor hobby's en in de vrije tijd gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld kleine of grote, lichte of zware voorwerpen permanent en toch steeds veranderbaar aan ferromagnetische oppervlakken ophangen? Dan kunt u een passende magneethaak of magneetvoet kopen.

Grote keus aan magneetvoeten en platte potmagneten

Voor uw behoeften vindt u in onze webshop magneetsystemen in vele verschillende maten, vormen (rond, rechthoekig, vierkant), uitvoeringen (diverse gat- en schroefdraadmaten) en met houdkrachten van 1,3 tot 130 kg. Profiteert u van onze gestaffelde prijzen bij grotere bestelhoeveelheden. Wilt u potmagneten voor grote opdrachten op het gebied van beurs- en tentoonstellingsbouw, machine- en installatiebouw of een meubelmakerij bestellen? Neem dan contact met ons op voor speciale kortingen.