NMT-20-STIC

Magneettape neodymium 20 mm

zelfklevend magneetband, extra-sterke houdkracht, rol à 1 m
direct leverbaar

Beschrijving

Dit zelfklevend magneetband beschikt over een sensationele houdkracht van 450g/cm² en is daarmee ca. 4x sterker dan gebruikelijk magneetband. Het gebruik van het materiaal neodymium-ijzer-boor, dat ook voor de productie van supermagneten wordt gebruikt, maakt dit mogelijk.
Het neodymium magneetband is 20 mm breed en geschikt om zwaardere niet-magnetische voorwerpen aan metalen oppervlakken te bevestigen. Het is perfect, wanneer een hoge houdkracht vereist is, maar slechts weinig ruimte voorhanden is (wanneer bijv. iets moet worden afgedicht).

Zelfklevend magneetband dient op hiervoor geschikte oppervlakken te worden aangebracht, vastgedrukt en met rust te worden gelaten, om optimaal te hechten. Leest u alstublieft hiervoor onze FAQ FAQ over zelfklevende producten.

Het magneetband wordt in rollen van 1 meter lengte geleverd. Indien u bijvoorbeeld 3 meter bestelt, ontvangt u 3 afzonderlijke rollen van 1 meter.
Verdere eigenschappen en aanwijzingen lezen

Technische gegevens

Artikel-ID NMT-20-STIC/01m
EAN 7640155435390
Lijm 3M, Nr. 9448A
Houdbaarheid kleefstof 6 maanden (ca.)
Rol à 1 m
Breedte 20 mm
Dikte 1,5 mm
Magnetiseringsvorm Isotroop
Max. gebruikstemperatuur 100°C
Houdkracht 450 g/cm²
Gewicht 150 gr/m

Andere eigenschappen en aanmerkingen


Klik om te vergroten
Magneten mogen niet op zelfklevend magneetband worden aangebracht, aangezien ze dit zouden demagnetiseren. Als hechtingsondergrond voor magneten zijn bijvoorbeeld ons zelfklevend metaalband of onze magneetstrips geschikt.

Klik om te vergroten
De er op gelegde fluxdetector maakt hier zeer fraai de streepvormige magnetisering haaks op de bandlengte zichtbaar. Noord- en zuidpolen wisselen elkaar hierbij eng op elkaar af. Dit brengt een hogere houdkracht bij direct contact met ferromagnetische oppervlakken met zich mee.
Ook aanwijzingsborden kunnen snel en flexibel worden aangebracht.
Zelfs grotere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld deze perforator, blijven op spookachtige wijze hangen.
Eenvoudig een klein stuk magneetband opplakken ...
... en binnen een handomdraai is het post-it blokje stevig en toch flexibel aan de staalplaat van het kantoormeubel opgehangen.
Ook kan het door de hoge houdkracht aan een met magneetverf geschilderde muur worden aangebracht.
Ook aanwijzingsborden kunnen met weinig moeite en zonder beschadigingen worden opgehangen.
Naar boven