Intelligente klei: Veel speelpret met magnetische klei & co.

Intelligente klei, ook "Thinking putty" of "Silly putty" genoemd, maakt indruk door geweldige kunststukjes en fascinerende eigenschappen:

  • Rekt men hem langzaam uit elkaar, dan breekt hij niet af, maar kan als een reusachtig stuk kauwgom tot een lange draad worden uiteengetrokken.
  • Trekt men de klei met een ruk uit elkaar, dan scheurt hij als papier en toont een duidelijk breukvlak.
  • Wordt hij tot een bal gevormd, dan stuitert de Intelligente Klei als een rubberballetje omhoog en omlaag zonder zich hierbij te vervormen.
  • Wanneer geen kracht op de klei inwerkt, dan "vervloeit" hij, dat betekent: Legt men hem uitgevormd neer, dan verandert hij na verloop van tijd in een platte klomp.

Deze eigenschappen hebben allen intelligente kleisoorten gemeenzaam. Wij hebben ca. 30 verschillende soorten van deze klei in ons assortiment, die zich telkens in ťen bijzondere eigenschap van alle andere onderscheiden. De ferromagnetische klei wordt door magneten aangetrokken, "Glow" geeft licht in het donker, "Camo" verandert tijdens het kneden van kleur, "Liquid Glass" is doorzichtig, "Metallic" verrast door er net als metaal uit te zien enz. - zo zit er voor elke behoefte het passende bij. Als origineel cadeau voor een bescheiden prijs zijn sowieso alle soorten intelligente klei geschikt.

Intelligente klei