• Meer dan 220 000 bestellingen/jaar
  • Meer dan 35 milj. magneten op voorraad

Schroevendraaier magnetiseren

Voor horizontaal of verticaal vastschroeven
Auteur: Dr. Matthew Yong, Cambridge, Groot-Brittannië
Online sinds: 09.11.2009, Aantal bezoeken: 331863
Goede schroevendraaiers zouden vandaag de dag eigenlijk gemagnetiseerd moeten zijn, zodat men schroeven ook op slecht bereikbare plekken kan aanbrengen. De magnetisering is ook nuttig om een schroef van de grond op te rapen. Mijn schroevendraaier is echter al behoorlijk oud en uiterst zwak gemagnetiseerd: Hij krijgt het maar net voor elkaar, een schroef op te tillen.
Zodra men de schroevendraaier maar een beetje schudt, valt de schroef er echter al weer af. Ik besloot dus, mijn schroevendraaier weer iets meer tot leven te wekken. Daarvoor moest ik alleen maar een ringmagneet op de schroevendraaier schuiven. Daardoor werd de schroevendraaier zelf magnetisch.
Nu houdt de schroevendraaier tot wel vijf schroeven tegelijk vast! Wanneer nu een schroef aan de spits hangt (wat normaal gesproken zo is :-)), houdt hij dan bijzonders goed en kan ook boven het hoofd worden bevestigd.
Het is belangrijk, dat de ringmagneet op de schroevendraaier blijft - wanneer men hem weghaalt, verwijdert men tegelijkertijd ook de magnetisering weer!
Hetzelfde werkt ook met een schroevendraaier, die nog nooit gemagnetiseerd werd. Zoals men ziet, trekt hij bij het begin nog helemaal geen schroeven aan.
Nu kan men een grote blokmagneet met een stuk karton beschermen (belangrijk!) en dan de slappe schroevendraaier op het karton leggen. Daardoor worden de elementaire magnetische deeltjes in de schroevendraaier in dezelfde richting uitgericht.
De gebruikstest bewijst het: Nu houdt ook deze kleine schroevendraaier met gemak twee schroeven tegelijk!
Opmerking: De schroevendraaiers verliezen hun magnetisering weer relatief snel, maar met een paar supermagneten zijn ze natuurlijk al binnen enkele seconden weer compleet gemagnetiseerd.
Aanvullende opmerking van onze klant Joris: Indien men een schroef op zijn kop in het plafond wil schroeven, kan men hem met twee schijfmagneten van het type S-15-03-N aan de schroevendraaier bevestigen.

De complete inhoud van deze pagina is auteursrechtelijk beschermd.
Zonder uitdrukkelijke toestemming mag de inhoud niet worden gekopieerd en ook niet ergens anders worden gebruikt.