Bloemenvaasjes voor minimalisten

Een reageerbuisje wordt in een vaas veranderd
Auteur: Tero Kirjokivi, Helsinki, Finland (Suomi Finland)
Inhoudsopgave

Bloemenvaas voor minimalisten

Als klein geschenk voor onze zakenrelaties heb ik zeer eenvoudige magnetische bloemenvaasjes geknutseld. Hiervoor heb ik een hoop glazen reageerbuisjes (10 cm lang, 15 mm doorsnede) georganiseerd.
Dan heb ik per reageerbuisje twee kleine vergulde blokmagneetjes boven en onder aan de buitenkant van het glas gelijmd. Hiervoor heb ik een speciale glaslijm gebruikt. Ook deze lijm moet een paar uur goed drogen, totdat de magneten zeker houden.
Als hulpmiddel heb ik andere magneten van hetzelfde type binnen in het buisje geschoven. Deze magneten aan de binnenkant van het glas dienen echter uitsluitend voor het aandrukken van de buitenste magneten en worden na het opdrogen van de lijm weer verwijderd.
Een compleet vaasje én een mooie bloem heb ik dan aan elk van mijn bedrijfsklanten overhandigd. Thuis kunnen de klanten de vaas met water vullen en aan een magnetisch oppervlak zoals bijvoorbeeld de koelkast hangen.
Alternatieve bevestiging
Opmerking van het supermagnete-team: Wij hebben deze magnetische vaas bij ons ter plekke nagebouwd. In plaats van de blokmagneetjes gebruiken wij echter twee vergulde kubusmagneetjes 5 mm; eén aan de binnen- en eén aan de buitenkant van de vaas. Zo slaat het glas niet tegen het metaaloppervlak, uitsluitend de magneet.
Wanneer de vazen niet hoeven te worden verwijderd, kan men zelfs van het etwas moeizame vastlijmen der magneten afzien. Wil men de vazen echter zoals Herr Kirjokivi cadeau doen, moeten de magneten worden vastgelijmd.

Bloemenbeeld als eye catcher

Een aanvulling van onze klant Christiane E. Bracher, Ostermundigen (Zwitserland):
U wilt graag zelf dit fraaie bloemenschilderij zelf maken?
Benodigd materiaal:
  • een lijst in het gewenste formaat
  • wit horgaas
  • smal klittenband
  • punaises
  • kleine reageerbuisjes
  • mooie tuinbloemen en grassen
  • 2 schijfmagneten van het type S-08-03-N per reageerbuisje
Tipp: In plaats van bloemen kunnen ook takken of droogbloemen worden gebruikt. Geen bloemen met zeer zware bloemkelken kiezen.
Handleiding:
1. Het horrengaas in de grootte van de lijst knippen.
2. Het gaas met klittenband en punaises strak aan de achterzijde van de lijst bevestigen. Te ver uitstekend gaas afknippen.
3. In elk reageerbuisje een schijfmagneet doen.
4. Het reageerbuisje met een tweede schijfmagneet (aan de achterkant van het gaas) aan het gaas bevestigen (zie foto).
5. Verscheidene reageerbuisjes naast elkaar aan de onderkant van de lijst plaatsen.
6. De reageerbuisjes met behulp van een spuitfles met water vullen.
7. De tuinbloemen en grassen naar believen in de reageerbuisjes verdelen.
8. De lijst voorzichtig op een goed zichtbare plek ophangen, evt. speciaal belichten.

Bloeiende fantasie

Een aanvulling van onze klant Christiane E. Bracher, Ostermundigen (Zwitserland):
De ruimtelijke installatie uit ondersteboven hangende rozen is uit glasbuisjes, schijfmagneten en magneetringen aan acryldraad gemaakt.
Prachtig, toch?
Op deze foto van een installatie met hangende tulpen ziet men beter hoe dat werkt: In de reageerbuisjes bevinden zich kleine kogelmagneten. Als tegenpool aan de buitenkant zijn ringmagneten aan stukken acryldraad vastgeknoopt. De bloemen worden in de buisjes gestoken, deze met water gevuld en vervolgens afgesloten. Daarna wordt het geheel voorzichtig opgehangen en bevestigd.

Vierkante houten magneetvazen

Een aanvulling van onze klant Kerstin Frajese, Düsseldorf (Duitsland):
In mijn webshop bij Etsy verkoop ik naast vele andere vazen deze magnetische houtvazen.
Elke vaas wordt door zijn indivduele houtstructuur een unicaat, dat zich met zijn afmetingen van ca. 35mm x 35mm x 35mm prachtig in zijn omgeving integreert.
Deze unieke houten kubus-vazen worden met de hand gemaakt. Ze bieden ruimte voor 1-3 bloemen of grashalmen. Ontstaan zijn ze vanwege de vele kleine bloemetjes, die mijn dochter altijd van haar wandelingen meeneemt. Hier was een mooie goed zichtbare bewaarplek voor nodig: De koelkast.
Ik gebruik voor elke vaas 2 schijfmagneten 8 x 5 mm met een houdkracht van elk 2 kg. Deze zijn plat aanliggend in het hout ingelegd en zorgen ervoor, dat de vazen met hun inhoud zeker en vast aan de koelkast blijven vastzitten.

De complete inhoud van deze pagina is auteursrechtelijk beschermd.
Zonder uitdrukkelijke toestemming mag de inhoud niet worden gekopieerd en ook niet ergens anders worden gebruikt.